- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé kysané | 130 |
Uzená plec | 600 |
Pohanka | 250 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Dochucovadla:
dle chuti sůl, paprika, chilli....
Energetická hodnota celkem: 6793 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 1359 kJ
Bílkoviny (g): 22.6, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 35.2, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 3.2
Postup přípravy
Podusit kysané zelí. Ve druhém hrnci zesklovatět na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, opražit na ní na kostky 1x1 cm nakrájenou uzenou vepřovou plec a smíchat se zelím. Loupanou pohanku zalít horkou vodou a uvařit do změknutí a přidat ke směsi masa a zelí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.